Släta bullar

Släta bullar

60+ min Mellanmål
Släta bullar är en vetebulle som får smak av kardemumma. Allra godast nybakta eller med lite smör på tillsammans med ett glas mjölk. Dessa bullar kan också användas som bas till semlor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om.
  • Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna under bakduk på galler.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
150 g
Strösocker
1 dl
Salt
1 tsk
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Vetemjöl, 14-15 dl
ca 870 g
Uppvispat ägg till pensling
1