Släta bullar

Släta bullar

Betyg

(114 st)

Släta bullar är en vetebulle som får smak av kardemumma. Allra godast nybakta eller med lite smör på tillsammans med ett glas mjölk. Dessa bullar kan också användas som bas till semlor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem