Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

60+ min
Glutenfria semlor för den som vill njuta av detta goda bakverk på glutenfritt vis. Det här är ett enkelt recept på glutenfria semlor med ljuvlig smak av kardemumma och mandelmassa - precis som det ska vara! Fyll bullarna med nyvispad grädde och pudra locket med florsocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-semlor/

Gör så här

  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler.
  • Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll semmelbullarna med blandningen.
  • Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 16 g

Ingredienser

75 g
2½ dl
Jäst
25 g
Strösocker
½ dl
Salt
1 krm
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Ägg
1
Fiberhusk
½ msk
, 7 dl glutenfri mjölmix ljust
385 g
Bakpulver
2 tsk
Ägg
1
Fyllning
½ dl
Mandelmassa
100 g
2 dl
Florsocker