Hetvägg
2 tim
Mellanmål
Efterrätt
•
Hetvägg är ett traditionellt sätt att äta semlor på. Lägg semlan i en djup tallrik och låt den simma i varm mjölk. Semlan blir god och saftig!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 19 g |
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
5 dl | |
Ägg
|
1 |
Strösocker
|
2 dl |
75 g | |
Salt
|
1 tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
Vetemjöl, 14 dl
|
870 g |
Pensling:
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
---|---|
Vatten
|
2 msk |
Salt
|
½ krm |
Fyllning:
1 dl | |
Mandelmassa, riven
|
150 g |
Mandel, grovt hackad
|
½ dl |
3 dl | |
Florsocker
|
Till servering:
4 dl |