Mandelmassa till semlor

Mandelmassa till semlor

10 min
Fyll dina hembakade semlor med den klassiska fyllningen. Mandelsmassa till semlor ska blandas med inkrom från semmelbullen och lite mjölk. Detta för att göra mandelmassan mjukare samt att få plats med så mycket fyllning som möjligt. Fyll semlan med den mjuka mandelmassan, nyvispad grädde och trekantslock. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Gör stora semlor enligt grundreceptet. Blanda inkråmet med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  • Vispa grädden. Spritsa eller klicka på mandelmassan i semlorna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Serveringsförslag:
Klassiska semlor
60+ min
Klassiska semlor
(129)
Klart!
Energi:

3315 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 174 g
Fett: 272 g

Ingredienser

Mandelmassa, riven
300 g
1 dl
5 dl
Florsocker