Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär
1 tim
Efterrätt
•
Toms efterrätt är en len, frisk och knaprig dröm. Helt enkelt försvinnande god. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
|
Mjölkchoklad
|
150 g |
|---|---|
| 1 dl |
Mandelbiscotti:
|
Strösocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Äggula
|
1 |
|
Liten citron, rivet skal
|
½ |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Mandel
|
3 dl |
Färska bär:
|
Hallon
|
1 dl |
|---|---|
|
Blåbär
|
½ dl |
|
Röda vinbär
|
1 dl |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Citronmeliss
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
986 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,4 g |
| Protein: | 9,2 % | 22,4 g |
| Fett: | 48,4 % | 54 g |
| Kolhydrater: | 42,4 % | 102,8 g |