Mjölkchoklad med mandelbiscotti och färska bär
                                
                                    1 tim
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Toms efterrätt är en len, frisk och knaprig dröm. Helt enkelt försvinnande god. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Mjölkchoklad
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 1 dl | 
Mandelbiscotti:
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Äggula
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Liten citron, rivet skal
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Mandel
                                            
                                     | 3 dl | 
Färska bär:
| 
                                            
                                                Hallon
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Blåbär
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Röda vinbär
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Citronmeliss
                                            
                                     | ½ kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
986 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,4 g | 
| Protein: | 9,2 % | 22,4 g | 
| Fett: | 48,4 % | 54 g | 
| Kolhydrater: | 42,4 % | 102,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    