Midsommartårta
•
En midsommartårta med frisk lemon curd, mjuk jordgubbsmousse och len vaniljkräm på mjuka tårtbottnar ger en fulländad smak av sommar. Gör den gärna en dag i förväg så att midsommartårtans smaker kommer fram ordentligt. Grädden och jordgubbarna läggs på samma dag som tårtan ska avnjutas!
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Potatismjöl
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Lemon curd:
|
Citroner, finrivet skal och saft
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
| 75 g | |
|
Äggulor
|
3 |
Vaniljkräm:
| 2½ dl | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Äggulor
|
3 |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Majsstärkelse
|
2½ msk |
| 25 g |
Jordgubbsmousse:
|
Gelatinblad
|
2 blad |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
250 g |
|
Strösocker
|
1 dl |
| 2 dl |
Fyllning och garnering:
|
Jordgubbar
|
500 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Färsk mynta
|
Gör så här
Tårtbotten:
Lemon curd:
Vaniljkräm:
Jordgubbsmousse:
Fyllning och garnering:
Markera receptet som tillagat
För att förenkla tårtan kan man dela tårtbotten i tre, köpa färdig lemon curd, utesluta jordgubbsmoussen och lägga skivade jordgubbar på vaniljkrämen istället.
Näringsvärden, per bit
Energi:
629 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 4,8 % | 7,5 g |
| Fett: | 47,9 % | 34,1 g |
| Kolhydrater: | 47,3 % | 73,2 g |