Mazarintårta

Mazarintårta

45 min Efterrätt
Mazarintårta, en sagolik tårta att bjuda på till fikat! En härlig botten med mycket smak från mandelmassa. Toppad med vaniljgrädde, färska jordgubbar, mynta och rostad mandel. Denna vackra tårta är perfekt att bjuda på till midsommar och till sommarens alla kalas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mazarintarta/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Riv mandelmassan. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden och blanda med vaniljsåsen. Bred ut vaniljgrädden på mazarinkakan. Garnera med färska jordgubbar, mandelspån och myntablad.
Klart!

Byt vetemjöl mot mandelmjöl för glutenfri tårta.

Energi:

324 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
150 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl
Garnering
2 dl
1 dl
Färska bär
ca 500 g
Rostade mandelspån
25 g
Färsk mynta