Mazarintårta

Mazarintårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

Mazarintårta, en sagolik tårta att bjuda på till fikat! En härlig botten, med mycket smak från mandelmassa och mandelmjöl, som du kan göra i förväg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Garnering

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. låt svalna. Vispa grädden och bred ut på toppen av kakan. Garnera med färska jordgubbar och mandelspån.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag