Tårtbotten i långpanna

30 min
Frysbar
Tårtbotten i långpanna

Tårtbotten i långpanna är ett smidigt sätt att förbereda en enkel tårta inför kalas eller fest. Dela tårtbottnen i två och bred på ett lager grädde och bär. Det går även bra att behålla den hel eller stansa ut runda bottnar.

Nytt

Ingredienser

Ägg
6
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
4 dl
Vaniljsocker
3 msk
Bakpulver
4 tsk
1 dl

Montering:

5 dl
Jordgubbssylt
3 dl
Jordgubbar
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Fodra en långpanna, ca 30 x40 cm med bakplåtspapper.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll i mjölken.
  • Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kontrollera med en sticka att kakan är torr.
  • Låt tårtbotten svalna lite. Lägg sedan ett bakplåtspapper på ovansidan av tårtbotten och vänd på den. Lossa bakplåtspappret från undersidan och låt svalna helt.
  • Vispa grädden lätt och fluffig. Dela tårtbottnen i två och bred ut ett lager grädde och jordgubbssylt. Blanda grädden och sylten genom att göra ett fint mönster med en sked. Strö över färska jordgubbar.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

466 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,8 g
Protein: 6,4 g
Kolhydrater: 64,9 g
Fett: 19,9 g
https://www.arla.se/recept/tartbotten-i-langpanna/