Marockansk köttgryta med granatäpple

Marockansk köttgryta med granatäpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(302 st)

Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär. Krispiga granatäpplekärnor ger fin syra.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk röd chili
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 tsk malen kanel
  • 1½ tsk malen spiskummin
  • ½ dl granatäpplekärnor
  • 1 dl rostad mandel
  • 2 msk hackad färsk mynta

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta.
  2. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och hacka chilin. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna.
  4. Fräs vitlök och chili i 1 msk smör-&rapsolja i en panna . Rör i kanel och spiskummin. Koka upp grytan, blanda ner kryddblandningen och aprikoser. Låt koka några min.
  5. Rör ner granatäpple och mandel. Strö över mynta. Servera med puck labneh.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag