Marockansk köttgryta med granatäpple

Marockansk köttgryta med granatäpple

Betyg

(182 st)

Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär. Krispiga granatäpplekärnor ger fin syra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk röd chili
  • ½ granatäpple
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 tsk malen kanel
  • 1½ tsk malen spiskummin
  • 1 dl rostad mandel
  • 2 msk hackad färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och hacka chilin. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna. Fräs vitlök och chili i 1 msk smör-&rapsolja. Rör i kanel och spiskummin. Koka upp grytan, rör i kryddblandning och aprikoser. Låt koka några min. Rör ner granatäpple och mandel. Strö över mynta.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem