Marockansk köttgryta med granatäpple

Marockansk köttgryta med granatäpple

60+ min Huvudrätt
Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär. Krispiga granatäpplekärnor ger fin syra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta.
  • Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och hacka chilin. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna.
  • Fräs vitlök och chili i 1 msk smör-&rapsolja i en panna . Rör i kanel och spiskummin. Blanda ner kryddblandning och aprikoser i grytan. Låt koka några min.
  • Rör ner granatäpple och mandel. Strö över mynta. Servera med yoghurt.
Serveringsförslag:

Servera med matyoghurt och couscous, gärna kokt med gurkmeja.

Gryta
Gryta
(80)
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Benfri högrev
500 g
Gul lök
1
2 msk
Köttbuljong
1 tärning
Svartpeppar
1 krm
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
3 dl
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
Torkade aprikoser
10
Malen kanel
1 tsk
Malen spiskummin
1½ tsk
Granatäppelkärnor
½ dl
Rostad mandel
1 dl
Hackad färsk mynta
2 msk