Marockansk köttgryta med granatäpple
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Aprikoserna reder såsen och ger grytan karaktär. Krispiga granatäpplekärnor ger fin syra.
Ingredienser
Benfri högrev
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
2 msk | |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
½ msk |
Vatten
|
3 dl |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
½ |
Torkade aprikoser
|
10 |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1½ tsk |
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
Rostad mandel
|
1 dl |
Hackad färsk mynta
|
2 msk |
Gör så här
Serveringsförslag:
Servera med matyoghurt och couscous, gärna kokt med gurkmeja.
Näringsvärden, per portion inkl tillbehör
Energi:
450 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 28 g |

