Mandelmusslor med fikon och smetana
1 tim 40 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Det doftar ljuvligt av mandel och smör när man bakar mandelmusslor. Här har sylten och grädden bytts ut mot färska ugnsbakade fikon och en len kräm med smetana. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
220 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 14 g |
Ingredienser
100 g | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Mandelmjöl
|
50 g |
Strösocker
|
¾ dl |
Äggula
|
1 |
Ugnsbakade fikon
Färska fikon
|
4 |
---|---|
Flytande honung
|
2½ msk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
Smetanakräm
2 dl | |
Florsocker
|
1 dl |
½ dl | |
Vaniljsocker
|
2 msk |
Citron
|
pressad saft av ½ |