Mandelmusslor med fikon och smetana

Mandelmusslor med fikon och smetana

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Det doftar ljuvligt av mandel och smör när man bakar mandelmusslor. Här har sylten och grädden bytts ut mot färska ugnsbakade fikon och en len kräm med smetana.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Ugnsbakade fikon

  • 4 fikon
  • 2½ msk flytande honung
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk strösocker

Smetanakräm

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman smör, mjöl, mandel och socker i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Pensla mandelmusselformar med smält smör. Tryck ut degen i formarna ända upp till kanterna. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma. Dela fikonen i 4 klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och strö över kanel och socker. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min. Vispa ihop smetana, florsocker, mjölk och vaniljsocker till en fluffig kräm. Späd ev med mer mjölk om krämen blir för tjock. Smaksätt med citronsaft. Fördela krämen i mandelmusslorna vid serveringen och toppa med fikon.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem