Mandelmusslor med fikon och smetana
1 tim 40 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Det doftar ljuvligt av mandel och smör när man bakar mandelmusslor. Här har sylten och grädden bytts ut mot färska ugnsbakade fikon och en len kräm med smetana. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
100 g | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Mandelmjöl
|
50 g |
Strösocker
|
¾ dl |
Äggula
|
1 |
Ugnsbakade fikon
Färska fikon
|
4 |
---|---|
Flytande honung
|
2½ msk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
Smetanakräm
2 dl | |
Florsocker
|
1 dl |
½ dl | |
Vaniljsocker
|
2 msk |
Citron
|
pressad saft av ½ |
Gör så här
Näringsvärden, per styck
Energi:
220 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 14 g |

