Mannagrynsgröt

Mannagrynsgröt

Mellanmål Frukost Efterrätt
Len och krämig mannagrynsgröt som vi toppat med en massa godsaker för att verkligen sätta guldkant på frukosten. Självklart kan du välja att bara servera din mannagrynsgröt med mjölk och kanel, men med alla toppings blir det något alldeles extra!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp mjölk, socker och salt i en kastrull.
  • Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 min.
  • Toppa din nylagade mannagrynsgröt med lättvispad grädde, bär, nötter och lönnsirap.
Klart!
Tips:

Variera med frukter efter säsong.

Energi:

200 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 2 g

Ingredienser

4½ dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 krm
Mannagryn
4 msk
Till servering:
Blandade färska bär eller hallonsylt (ca. 100 g)
1 dl
Pistagenötter
100 g
Lönnsirap (ca. 50 g)
Kokoschips och hallonpulver