Majsgryta

15 min Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Majsgryta

Vegetarisk gryta med majs och känsla av texmex. Majsgryta passar även bra på en tacobuffé. Salt, sött och knaprigt!

Ingredienser

Majskorn
300 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Körsbärstomater
400 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sambal oelek
1 tsk

Till servering:

150 g
Svart quinoa
2 dl
Majschips
100 g
Blandad grönsallad
65 g

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Fräs majs och vitlök i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Tillsätt tomater, buljongtärning och sambal oelek. Låt koka utan lock 3–4 min. Smula över osten.
  • Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera majsgrytan med quinoa, chips och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/majsgryta/