Korv- och böngryta

Korv- och böngryta

Betyg

(32 st)

En snabblagad gryta med mycket "cowboy-smak".

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g falukorv
  • 1 rödlök
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 tsk curry
  • 1 burk kidneybönor, ca 400 g
  • 1 burk majskorn, ca 340 g
  • 1 burk konserverade hela tomater, ca 400 g
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär korven i bitar. Skala och klyfta löken. Stek korv och lök i smör i en gryta. Rör ner curryn. Låt bönorna och majsen rinna av. Häll ner bönor, majs, tomater och hälften av crème fraiche i grytan. Låt allt koka några min. Smaksätt med salt. Servera med resten av crème fraiche, bröd och sallad.

Tips:

Vill du ha en kryddstarkare gryta kan falukorven bytas ut mot kryddigare korvar t ex choritzo.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem