Mexgryta

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Mexgryta

En variant på köttfärssås med mexikansk touch. En perfekt vardagsrätt som enkelt får mycket smak med smaksatt crème fraiche.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Salt
1 tsk
Krossade tomater
1 burk
Kidneybönor (ca. 400 g)
1 burk
Majskorn
1 dl
Vatten
1 dl
2 dl
Ris
3 dl

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Bryn färsen i smör i en gryta. Tillsätt salt och krossade tomater. Låt koka ca 5 min.
  • Skölj bönorna och låt dem och majskornen rinna av. Rör ner bönor, majs, vatten och crème fraiche i grytan. Låt koka ca 2 min.
  • Servera med riset.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

605 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/mexgryta/