Mexgryta

Mexgryta

20 min
Huvudrätt
En variant på köttfärssås med mexikansk touch. En perfekt vardagsrätt som enkelt får mycket smak med smaksatt crème fraiche.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mexgryta/

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Bryn färsen i smör i en gryta. Tillsätt salt och krossade tomater. Låt koka ca 5 min.
  • Skölj bönorna och låt dem och majskornen rinna av. Rör ner bönor, majs, vatten och crème fraiche i grytan. Låt koka ca 2 min.
  • Servera med riset.
Klart!
Energi:

605 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Salt
1 tsk
Krossade tomater
1 burk
Kidneybönor (ca. 400 g)
1 burk
Majskorn
1 dl
Vatten
1 dl
2 dl
Ris
3 dl