Seafood boil

Seafood boil

1 tim Huvudrätt
Seafood boil är en maffig kreolsk gryta med både majs, smakrik korv, potatis och skaldjur. Grytan kokas i en buljong smaksatt med apelsin, citron och cayennepeppar. När rätten är klar lyfts alla godsaker upp och läggs på ett stort fat. Buljongen serveras separat som en smakrik dipp. Vi tillagar denna seafood boil med kräftor, men det går att tillsätta de skaldjur som önskas!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/seafood-boil/

Gör så här

  • Koka upp vatten, apelsinjuice och citronsaft i en rymlig kastrull. Tillsätt samtliga kryddor, honung och sambal oelek.
  • Halvera potatisen. Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Lägg ner i kastrullen. Låt sjuda ca 20 min eller tills potatisen är klar.
  • Dela båda majskolvarna i fyra bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 5 min.
  • Halvera korven och stek den tills den är genomstekt.
  • Lägg ner smör och skaldjur i kastrullen. Låt allt bli varmt
  • Plocka upp allt med en hålslev och lägg upp på ett stort fat. Häll upp spadet i en separat skål.
  • Toppa seafood boil med nystekta korvar, hackad persilja, chili flakes och citronskal. Servera med spadet, dipp och baguette.
Klart!

Ingredienser

Vatten
1½ liter
Apelsinjuice
3 dl
Citroner, finrivet skal och pressad saft
3
Lagerblad
2
Paprikapulver
2 msk
Cayennepeppar
1 msk
Mortlade svartpepparkorn
1 msk
Flingsalt
1 msk
Flytande honung
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Fast potatis
500 g
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
6
Majskolvar
2
Färska chorizo
300 g
100 g
Färska kräftor
1 kg
Till servering:
Färsk persilja
1 kruka
Koreanska chili flakes
1 tsk
2 dl
Surdegsbaguette
1