Macarons

Macarons

60+ min Mellanmål Efterrätt
Macaron, eller makron på svenska, betyder en liten mandelkaka. De påminner lite om både biskvier och maränger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med en elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Färga ev smeten med hushållsfärg. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, hallonsylt och hushållsfärg.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
Klart!

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalad mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Röd hushållsfärg
ev 1 krm
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Hallonsylt
2 msk
Röd hushållsfärg
1 krm