Lyxig äppelkaka
2 tim
Efterrätt
Går att frysa
•
Denna underbara kaka hyllar äpplet och är signerad Isabella Westergren, Årets Konditor 2019. Kakan har Isabella tagit fram och lagat på Matkanalen säsong 3, 2020.
Provlagat av Årets Konditor
Gör så här
Karamellsås:
Karamelliserade nötter:
Smulor:
Mjuk nötkaka:
Äpplen:
Montering:
Energi:
558 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Karamellsås:
ca 1 dl | |
Strösocker (80 g)
|
ca 1 dl |
50 g | |
Salt (2 g)
|
ca 1 krm |
Karamelliserade nötter:
Strösocker (40 g)
|
ca ½ dl |
---|---|
Vatten (15 g)
|
3 tsk |
Hasselnötter
|
100 g |
Smulor:
100 g | |
Dinkelflingor (75 g)
|
ca 2 dl |
Vetemjöl (45 g)
|
ca ½ dl |
Strösocker (20 g)
|
2 msk |
Muscovadosocker (20 g)
|
2 msk |
Vaniljsocker (2 g)
|
1 tsk |
Malen kanel (2 g)
|
1 tsk |
Salt (3 g)
|
2 krm |
Mjuk nötkaka:
75 g | |
Strösocker (100 g)
|
ca 1 dl |
Siktat dinkelmjöl (100 g)
|
1¾ dl |
Ägg
|
4 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Malen kanel (2 g)
|
½ tsk |
Salt (2 g)
|
½ tsk |
Äpplen:
Röda äpplen
|
2 |
---|---|
Citron, pressad saft
|
1 |
Strösocker (5 g)
|
ca 2 tsk |
Malen kanel (1 g)
|
½ tsk |
Till servering:
Florsocker
|
|
---|---|
5 dl |