Lönnsirapsglaserade jordärtskockor med färskost och tryffel
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Jordärtskocka är en extremt underskattad råvara som här blir till lyxiga snittar med lagrad ost och en gnutta tryffel. Perfekt finger-food till nyår. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.

Jessie Sommarström
Årets kock

Ingredienser
Jordärtskocka, små
|
250 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Lönnsirap
|
1 msk |
50 g | |
Salt och svartpeppar
|
|
50 g | |
Färsk tryffel, svart Gotlands
|
20 g |
Färsk timjan
|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
115 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 11,3 % | 3,2 g |
Fett: | 58,6 % | 7,6 g |
Kolhydrater: | 30,1 % | 8,5 g |

