Ugnspannkaka med jordärtskockor

Ugnspannkaka med jordärtskockor

Betyg

(30 st)

Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°, Skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Dela salladslöken i bitar. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Servera medlingonsylt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 575 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem