Skomakarlåda på fisk

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Skomakarlåda på fisk

Vem har sagt att det måste vara biff i skomakarlåda? Här med fisk och härligt mos!

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Bacon
140 g
Champinjoner
200 g
Hackad färsk persilja
1 dl

Jordärtskockmos:

Potatis
500 g
Jordärtskockor
300 g
2 dl
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min.
  • Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.
  • Stek bacon i en stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
  • Stek svampen i smör 3–4 min, salta och krydda med peppar och persilja.
  • Salta och peppra fisken och stek den i smör 3–4 min på varje sida.
  • Servera fisken på moset med svamp och bacon till.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/skomakarlada-pa-fisk/