Skomakarlåda på fisk

Skomakarlåda på fisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Vem har sagt att det måste vara biff i skomakarlåda? Här med fisk och härligt mos!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g torskfilé
  • 140 g bacon
  • 200 g skogschampinjoner
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 dl hackad färsk persilja

Jordärtskockmos:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar. Stek bacon i en stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Stek svampen i smör 3–4 min, salta och krydda med peppar och persilja. Salta och peppra fisken och stek den i smör 3–4 min på varje sida. Servera fisken på moset med svamp och bacon till.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem