Lök- och olivtårta

Lök- och olivtårta

45 min
Huvudrätt Förrätt
Smakrik ugnsgräddad lök- och olivtårta som räcker till många!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lok--och-olivtarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna på svag värme.
  • Rör ner grädde, salt, peppar och timjan. Låt det koka ca 10 min och därefter svalna.
  • Rör ner äggen i lökröran och häll alltsammans i en smord ugnssäker form, ca 23 cm diameter. Lägg i oliverna och strö över osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Kan göras klart i förväg och värmas vid servering.

Ingredienser

Gula lökar
4
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Ägg
4
2 dl
Svarta oliver
100 g