Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

45 min
Efterrätt
En knäckig blåbärspaj passar på vilket fikabord som helst. Massor med blåbär gömmer sig under ett knäckig och sött täcke. Det funkar lika bra att baka denna paj med frysta som med färska blåbär. Servera blåbärspajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.
https://www.arla.se/recept/knackig-blabarspaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda blåbär, socker, potatismjöl, citronskal och kardemumma. Lägg i en smord form, ca 20x30 cm.
  • Smält smöret tillsammans med socker, grädde och sirap. Rör ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet.
  • Klicka smeten över blåbären och grädda i mitten av ugnen 30-40 min, eller tills pajen fått fin färg.
  • Servera knäckig blåbärspaj med lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

406 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Frysta blåbär
500 g
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Knäckigt täcke:
150 g
Strösocker
1½ dl
½ dl
Ljus sirap
½ dl
Havregryn
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 krm
Till servering:
2 dl