Löjrom med potatiskräm, lagrad ost och färsk pepparrot
                                
                                     45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  45 min
                                
                                    Förrätt
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Len potatiskräm med krispigt bröd, brynt smör och löjrom. En underbart god, enkel men ändå lyxig förrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Laga bara den här rätten eller kockens hela festliga nyårsmeny.
 
    Ingredienser
Potatiskräm:
| 
                                            
                                                Potatisar, fast sort
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 50 g | |
| 50 g | |
| ½ dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 
Brödkrisp:
| 
                                            
                                                Surdegsbröd
                                            
                                     | 2 skivor | 
|---|---|
| 1 msk | 
| 
                                            
                                                Potatisar, fast sort
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Liten rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Färsk pepparrot
                                            
                                     | 20 g | 
| 125 g | |
| 
                                            
                                                Löjrom
                                            
                                     | 180 g | 
| 
                                            
                                                Dillstjälk
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
Potatiskräm:
Brödkrisp:
Till servering:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
426 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g | 
| Protein: | 12,3 % | 12,9 g | 
| Fett: | 66,4 % | 32 g | 
| Kolhydrater: | 21,3 % | 22,3 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
    