Pistagekräm
Nytt

Pistagekräm

20 min Efterrätt
Pistagekräm är en riktig delikatess. Ju finare pistagenötter du får tag på, dessto mer smak och finare färg får du på din kräm. Denna pistagekräm är underbart god att ringla ner i grekisk yoghurt med färska hallon, Den är även god att använda som fyllning i bullar, till glass, ner i vispad grädde eller i en pannacotta. Även gott att servera med lagrad ost! Det krävs en mixer med riktigt bra motor för att få till en bra pistagekräm. Mixa den minst 10 minuter, och tillsätt eventuellt mer olja för en krämigare pistagekräm.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg nötter, mandel och florsocker i en matberedare. Mixa till ett fint pulver i ca 5 min
  • Tillsätt vanilj och olja. Mixa till en slät pistagekräm. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum.
  • Förvara pistagekrämen i en väl rengjord burk med lock. Ställ kallt.
Pistagefluff:
  • Vispa ihop 0.5 dl pistagekräm med yoghurt och mascarpone.
  • Underbart gott att servera med bär.
Klart!

Ingredienser

Skalade pistagenötter
1 dl
Mandelspån
1 dl
Florsocker
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Neutral olja
1 msk
Salt
1 krm
Pistagefluff:
2 dl
Mascarpone
1 dl