Lax- och potatispizza

Lax- och potatispizza

40 min Huvudrätt
Svenska smaker som lök, lax och potatis på pizzan blir uppskattad vardagslyx. Lägg på laxen precis före servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax--och-potatispizza/

Gör så här

  • Värm ugnen med en plåt till 250°.
  • Skiva potatisen tunt. Koka den i vatten ca 2 min, låt rinna av.
  • Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör. Grovriv osten.
  • Rulla ut degen med tillhörande bakplåtspapper. Bred ut kvarg på pizzabotten och strö över hälften av osten. Lägg på potatis, lök och resterande ost.
  • Lägg pizzan på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Lägg spenat och lax på pizzan. Strö över finrivet citronskal och nymalen svartpeppar. Servera genast med citronklyftor.
Serveringsförslag:

Det är lätt att att rimma lax själv! Här visar vi hur.

Klart!
Energi:

710 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Rimmad lax, skivad
200 g
Potatisar
4
Gul lök
1
1 msk
150 g
Pizzadeg ca 550 g
1
250 g
Babyspenat
75 g
Citron
rivet skal av 1
Svartpeppar