Långbakad fläsksida
3 tim
Middag
•
Låt oss bjuda på en krispig långbakad fläsksida som fått tillagas länge i ugnen tillsammans med färska örter och fänkålsfrön. I detta recept väljer vi att servera långbakad fläsksida med krämigt stuvade cannellinibönor och pepprig rucolasallad.
Nytt
Ingredienser
|
Fläsksida med svål
|
1 kg |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
|
Färsk salvia
|
1 kruka |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Fänkålsfrön, mortlade
|
½ msk |
|
Vatten
|
7 dl |
|
Äppelmust
|
3 dl |
|
Kalvfond
|
2 msk |
Stuvade cannelinibönor:
|
Cannellinibönor
|
(avrunnen vikt) 460 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk persilja
|
1 knippe |
| 2 msk | |
| 2½ dl | |
|
Parmesanost
|
150 g |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Rucolasallad:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Rucola
|
130 g |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Citronsaft
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Stuvade cannellinibönor:
Rucolasallad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1084 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,9 g |
| Protein: | 24,4 % | 65,1 g |
| Fett: | 62,1 % | 76,2 g |
| Kolhydrater: | 13,5 % | 35,9 g |