Lammgryta med bondbönor
3 tim
•
En mustig lammgryta är härligt att bjuda på en kall vinterdag. Lammgrytan kokas tills den är mör och god i äppelcider och serveras med krispiga bondbönor och potatissstomp. Passar lika bra till vardag som till fest. Gör gärna en dubbel sats när du ändå håller på och frys in till senare tillfälle.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Serveringsförslag:
Servera med t ex potatisstomp eller kokt potatis.
Energi:
370 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
Benfri lammstek
|
1 kg |
---|---|
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
2 msk | |
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
5 |
Tomatpuré
|
1 msk |
Torr äppelcider
|
2 dl |
Oxfond
|
2 msk |
Bondbönor
|
500 g |
---|---|
Späda morot
|
300 g |
2 dl |