Lammgryta med bondbönor

Lammgryta med bondbönor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

60+ min

Medan lammgrytan med äppelcider sjuder på spisen har du tid att ta ut bondbönorna ur sitt skal. Det är lite pilligt men väl värt besväret. Tryter tålamodet kan du ta skärbönor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär köttet i grytbitar och vänd dem i paprikapulver. Bryn dem runt om i smör-&rapsolja, salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök, bryn dem lätt i smör- och rapsolja en gryta. Tillsätt kött, tomatpuré, cider och fond. Koka på svag värme under lock ca 2 tim. Ta ut bönorna ur bönskidorna, koka i saltat vatten 2 min. Skölj dem i kallt vatten och ”ploppa” dem ur sitt skal. Skala morötterna och lägg ner i grytan. Tillsätt syrad grädde och koka ytterligare 20 min. Tillsätt bönorna strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag