Aubergine-fatteh - Recept | Arla
Aubergine-fatteh

Aubergine-fatteh

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Fatteh är en populär traditionell rätt i mellanöstern, speciellt med fatteh är de stekta brödbitarna vars tillbehör kan varieras i all oändlighet. Här kombineras färsfylld aubergine med färdig tomatsås som gör rätten både god och snabblagad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 liba tunnbröd
  • 200 g Puck® Labneh Labneh
  • 2 msk tahini
  • ½ dl rostad lök
  • 2 msk granatäpplekärnor
  • 1 msk rostade pinjenötter

Gör så här

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar och stek i olja i en stor stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt färs och kryddor och stek under omrörning 4-5 min.
  2. Ta från värmen och rör ner pinjenötter, tomatsås och sirap. Låt koka under lock på svag värme ca 45 min. Rör försiktigt då och då.
  3. Dela bröden i trekanter och stek dem i lite olja i en panna.
  4. Blanda puck labneh med tahini. Servera grytan med bröd, labneh-blandningen, rostad lök och granatäppelkärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 815 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Fett: 48 g

Skriv ut

Källa: