Viltgryta med chili

Viltgryta med chili

Betyg

(38 st)

Recept på gryta där viltfärs passar perfekt, men det går lika bra med lamm eller köttfärs. Enbär ger spännande smak till denna milda chili.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g älgfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 200 g palsternackor eller rotselleri
  • 1 tsk salt
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g krossade tomater
  • 2 krossade enbär
  • 1 tärning köttbuljong
  • 400 g svarta bönor
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär dem i långa strimlor. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna eller gryta. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, enbär och smulad buljongtärning. Låt koka 5 min. Skölj bönorna och rör ner dem i grytan. Låt allt bli varmt. Rör ner persiljan och hälften av crème fraichen. Servera med bröd.

Tips:

Älgfärsen kan även bytas ut mot lammfärs eller nötfärs.

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem