Viltgryta med chili

Viltgryta med chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Recept på gryta där viltfärs passar perfekt, men det går lika bra med lamm eller köttfärs. Enbär ger spännande smak till denna milda chili.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Skala rotfrukterna och skär dem i långa strimlor. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna eller gryta. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Tillsätt rotfrukter, krossade tomater, enbär och smulad buljongtärning. Låt koka 5 min. Skölj bönorna och rör ner dem i grytan. Låt allt bli varmt. Rör ner persiljan och hälften av crème fraichen. Servera med bröd.

Tips:

Älgfärsen kan även bytas ut mot lammfärs eller nötfärs.

Näringsvärden, per port inkl serveringsförslag

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem