Lamm med apelsin och sugarsnaps

Lamm med apelsin och sugarsnaps

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Lammgryta med härlig smak från kalvfond, apelsin, honung och spiskummin. Gryta är perfekt bjudmat - lätt att laga och alltid så gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g grytbitar av lamm
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • ½ msk honung
  • ½ msk malen malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ¾ msk majsstärkelse
  • 3 salladslökar
  • ½ apelsiner
  • 150 g sugarsnaps

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i omgångar. Lägg över i en gryta. Häll på fond, vatten, honung och kryddor. Låt sjuda under lock 20-30 min. Pröva med en sticka om köttet är klart. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, rör ner det i grytan och låt koka upp. Skiva salladslöken. Riv skalet från halva apelsinen. Skala sedan apelsinen med kniv så att allt det vita går bort och skär ut hinnfria klyftor. Blanda ner salladslök och sugar snaps i grytan och låt koka 1 min. Tillsätt apelsinskal och klyftor och låt allt bli genomvarmt. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Servera med yoghurt och couscous.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 56 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem