Koftas

45 min Huvudrätt
Frysbar
Koftas

Koftas är kryddiga indiska lammfärsbollar som tillagas i en mustig och krämig tomatsås smaksatt med kanelstång. Koftas går bra att förbereda dagen innan de ska ätas. Servera dem gärna med rispilaff.

Ingredienser

Sås:

Tomater
4
Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
½ dl
Malen gurkmeja
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Lagerblad
2
Kanelstång
1
Salt
1 tsk
Vatten
1 dl
2½ dl

Lammfärsbollar:

Lammfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
Lökpulver
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Garam masala
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk

Gör så här

Sås:

  • Tärna tomaterna. Skala och skiva lök och vitlök.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 8-10 min.

Lammfärsbollar:

  • Blanda färsen med övriga ingredienser.
  • Rulla till ca 16 bollar. Lägg ner i såsen och sjud 12-15 min, tills de är genomkokta.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/koftas/