Koftas

Koftas

45 min Huvudrätt
Koftas är kryddiga indiska lammfärsbollar som tillagas i en mustig och krämig tomatsås smaksatt med kanelstång. Koftas går bra att förbereda dagen innan de ska ätas. Servera dem gärna med rispilaff.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Sås:
  • Tärna tomaterna. Skala och skiva lök och vitlök.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök och tomater i 4-5 min. Tillsätt övriga ingredienser och sjud 8-10 min.
Lammfärsbollar:
  • Blanda färsen med övriga ingredienser.
  • Rulla till ca 16 bollar. Lägg ner i såsen och sjud 12-15 min, tills de är genomkokta.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Sås:
Tomater
4
Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
½ dl
Malen gurkmeja
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Lagerblad
2
Kanelstång
1
Salt
1 tsk
Vatten
1 dl
2½ dl
Lammfärsbollar:
Lammfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
Lökpulver
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Garam masala
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk