Tagine på lamm med torkad frukt
2 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Denna tagine är en nordafrikansk lammgryta som blir allra godast tillagad i lergryta. Tillsätt gärna den torkade frukten mot slutet av långkoket så den inte kokar sönder.
Ingredienser
|
Grytbitar av lamm
|
500 g |
|---|---|
|
Rotselleri
|
200 g |
|
Morot
|
150 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
| 1 msk | |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Kanelstänger
|
2 |
|
Malen kardemumma
|
½ tsk |
|
Malen koriander
|
½ tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Aprikoser
|
100 g |
|
Russin
|
75 g |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Couscous
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
500 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g |
| Protein: | 27,8 % | 34,2 g |
| Fett: | 28,8 % | 16,3 g |
| Kolhydrater: | 43,4 % | 53,4 g |