Tagine på lamm med torkad frukt

Tagine på lamm med torkad frukt

Betyg

(30 st)

Denna tagine är en nordafrikansk lammgryta som blir allra godast tillagad i lergryta. Tillsätt gärna den torkade frukten mot slutet av långkoket så den inte kokar sönder.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g grytbitar av lamm
  • 200 g rotselleri
  • 150 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ färsk röd chili
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 100 g aprikoser
  • 75 g russin

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin fint. Putsa köttet fritt från senor och skär det i mindre bitar. Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Salta och tillsätt chili och kryddor. Rör ner tomatpuré och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt grytan koka under lock ca 1 ½ tim, rör om då och då. Tillsätt den torkade frukten och koka i ytterligare ca 30 min tills köttet är riktigt mört.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem