Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

45 min
Huvudrätt
Härligt smakrik trots den korta tillagningstiden.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/indisk-lammgryta/

Gör så här

  • Skär köttet i strimlor. Salta och bryn det i smör-&rapsolja i en stekgryta. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda under lock ca 20 min.
  • Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt sås, grönsaker och vitlök i grytan och koka 5 min till. Strö över koriander.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Server grytan med ris, matyoghurt, russin och nötter.
Klart!
Energi:

770 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Benfri lammstek
600 g
Salt
1 tsk
1 msk
Vatten
1 dl
Tikka masala sås, ca 450 g
1 burk
Morötter
2
Blomkålshuvud
½
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk koriander
½ dl
Basmatiris
3 dl
2 dl
Russin
1½ dl
Cashewnötter
1 dl