Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

Betyg

(38 st)

Härligt smakrik trots den korta tillagningstiden.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 burk tikka masala sås, ca 450 g
  • 2 morötter
  • ½ huvud blomkål
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk koriander

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i strimlor. Salta och bryn det i smör-&rapsolja i en stekgryta. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda under lock ca 20 min. Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt sås, grönsaker och vitlök i grytan och koka 5 min till. Strö över koriander. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Server grytan med ris, matyoghurt, russin och nötter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem