Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(66 st)

Härligt smakrik trots den korta tillagningstiden.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g benfri lammstek
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 burk tikka masala sås, ca 450 g
  • 2 morötter
  • ½ huvud blomkål
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk koriander

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär köttet i strimlor. Salta och bryn det i smör-&rapsolja i en stekgryta. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda under lock ca 20 min. Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt sås, grönsaker och vitlök i grytan och koka 5 min till. Strö över koriander. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Server grytan med ris, matyoghurt, russin och nötter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 770 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag