Auberginegryta med lamm

Auberginegryta med lamm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Auberginegryta med lamm ska puttra i en hel timme för att köttet ska bli mört och smakerna utvecklas. Vill man korta grytans tillagningstid används en tryckkokare.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili&lime krydda
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 aubergine
  • pressad saft av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka löken. Bryn löken i 1 msk smör i en kastrull, tillsätt kött, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 1 tim, i tryckkokare 20 min. Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor. Lägg ner dem i grytan mot slutet, när ca 10 min återstår. Tillsätt citronsaft och smaka ev av med salt.

Tips:

Lammkött kan bytas ut mot nötkött.
Citron kan bytas ut mot lime.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem