Lammgryta med aubergine

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Lammgryta med aubergine

En riktigt mustig och syrlig lammgryta med aubergine som ska puttra i en hel timme för att köttet ska bli mört och smakerna utvecklas.

Ingredienser

Benfritt lammkött
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Malen gurkmeja
½ tsk
Krossade tomater
1 burk
Sambal oelek
1 msk
Aubergine
1
Citron
pressad saft av ½
75 g

Gör så här

  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Bryn all lök i hälften av smöret i en stekgryta. Tillsätt kött, salt, peppar och gurkmeja. Fortsätt bryna ett par min. Häll i tomater och sambal oelek.
  • Koka upp och låt sjuda under lock ca 1 tim (eller i tryckkokare 20 min).
  • Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i resterande smör på båda sidor. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 10 min.
  • Tillsätt citronsaft och smaka av med salt. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 10 min. Rör ner färskost precis före servering.
Lägg till recept till tillagad

Gott att servera grytan med med couscous, hackade mandlar, oliver och persilja.

Näringsvärden, per port

Energi:

330 kcal

Energifördelning: per port
Protein: 29 g
Fett: 19 g
Kolhydrater: 10 g
https://www.arla.se/recept/auberginegryta-med-lamm/