Auberginegryta med lamm

Auberginegryta med lamm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Auberginegryta med lamm ska puttra i en hel timme för att köttet ska bli mört och smakerna utvecklas. Vill man korta grytans tillagningstid används en tryckkokare.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka löken.
  2. Bryn löken i 1 msk smör i en kastrull, tillsätt kött, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par min.
  3. Häll i krossade tomater och vatten. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 1 tim, i tryckkokare 20 min.
  4. Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor. Lägg ner dem i grytan mot slutet, när ca 10 min återstår.
  5. Tillsätt citronsaft och smaka ev av med salt. Klicka i labneh precis innan servering.

Tips:

Lammkött kan bytas ut mot nötkött.
Citron kan bytas ut mot lime.

Näringsvärden, per port inkl ris

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa: