Lamm kaab´sa - lamm med ris, kryddor och nötter

Lamm kaab´sa - lamm med ris, kryddor och nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Bjud på en favorit från Mellanöstern. Lammstek som får koka sig riktigt mör under lock med ingefära, tomat, torkad lime, kanel, kardemumma och saffran.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 loomi, torkad lime
  • 800 g benfri lammstek
  • 2 msk salt och svartpeppar
  • 2 msk seven spice
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1¼ liter köttbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 6 kardemummakapslar
  • 1 g saffran
  • 3 dl basmatiris

Tillbehör:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva rödlöken. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Dela loomin i halvor. Dela lammsteken på längden och dela varje halva på tvären. Krydda köttet med salt och peppar och gnid in seven spices. Stek köttet runt om i smöret i en gryta på medelhög värme. Lyft ur köttet och tillsätt rödlök, vitlök och ingefära och stek gyllenbrunt. Tillsätt buljong, krossad tomat, kanelstång, lagerblad, kardemumma, loomi, och saffran. Rör om och lägg tillbaka köttet i grytan. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 60 min tills köttet börjar bli mört och smaka av med salt. Skölj riset och tillsätt på toppen av grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda ytterligare ca 20 min tills riset är färdigkokt.

Tillbehör:

Lägg russinen i ljummet vatten 30 min och sila bort vätskan. Skala och skiva rödlöken tunt. Stek rödlök och nötter och mandlar i smöret tills löken är karamelliserad samt nötterna och mandlarna är gyllenbruna. Servera kabsa med karamelliserad lök, nötter och mandlar, russin och yoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem