Kycklingsallad med apelsin och nötter

Kycklingsallad med apelsin och nötter

Betyg

(98 st)

Testa en ljummen och god kycklingsallad med vinterns grönsaker och smak av apelsin. Toppa med nötter för en extra smakupplevelse.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 dl dinkel hel
  • 1 apelsin
  • 65 g blandad grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt

Apelsinsås

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Salta, peppra och stek kycklingfiléerna i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt svalna. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Skala apelsinen och skär i bitar. Skär kycklingfiléerna i skivor. Rosta nötterna i torr, varm stekpanna. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen. Strö över salt och nötter. Servera med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem