Caesarsallad med ostkrutonger

Caesarsallad med ostkrutonger

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Det som framförallt gör cesarsalladen till en cesarsallad är dressingen med sardeller. Den har vi inte ändrat på, men vi har lagt till frasiga ostkrutonger och krispiga polkabetor för en modern twist. Nystekt kyckling gör salladen riktigt mättande.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dressing:

  • 2 sardellfiléer
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rapsolja

Ostkrutonger:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Salta och peppra kycklingfiléerna, stek dem i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg över i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen, ca 25 min eller tills innertemperatur är 72°.

Dressing:

Mixa samtliga ingredienser förutom oljan med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning tills dressingen blir tjock.

Ostkrutonger:

Doppa osttärningarna i uppvispat ägg och vänd sedan i panko. Hetta upp oljan i en kastrull. Fritera osttärningarna i oljan tills de är knapriga och gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Skala och hyvla polkabetorna tunt, gärna på mandolin. Riv salladen i mindre bitar. Skär kycklingen i skivor. Varva sallad och kyckling på ett stort fat. Toppa med bacon, ostkrutonger och råhyvlad polkabeta. Servera dressingen i en liten skål bredvid.

Skriv ut

Källa: