Quinoasallad med kyckling

Quinoasallad med kyckling

Betyg

(153 st)

GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på crème fraiche och ädelost. Ät och njut!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 140 g bacon
  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 avokado
  • ½ rödlök
  • 75 g babyspenat

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem