Quinoasallad med kyckling

Quinoasallad med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(162 st)

30 min

GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på gräddfil och ädelost. Ät och njut!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl quinoa, tricolore
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 400 g minutfiléer av kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 avokado
  • ½ rödlök
  • 75 g babyspenat

Dressing:

Gör så här

Gör så här

  1. Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Salta och peppra kycklingen. Stek i smör-&rapsolja 3-4 min på varje sida.
  4. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Grovriv osten på rivjärn och blanda med gräddfilen.
  5. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag