Quinoasallad med kyckling

Quinoasallad med kyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(154 st)

GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på crème fraiche och ädelost. Ät och njut!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 140 g bacon
  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 avokado
  • ½ rödlökar
  • 75 g babyspenat

Dressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör-&rapsolja 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem