Enkel risonisallad med solroskärnor

Enkel risonisallad med solroskärnor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

20 min

Risoni ser ut som ris men är faktiskt helt vanlig pasta! Den här rätten gör sig lika bra till picnic som snabblagad vardagsmiddag. Servera gärna med kycklingklubbor och en krämig sås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g risoni
  • 150 g körsbärstomater
  • 50 g rucola
  • ½ dl saltrostade solroskärnor

Vinägrette:

  • ½ dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop vinägretten.
  2. Halvera tomaterna. Hacka rucolan. Blanda grönsaker och vinägrett med risoni. Toppa med solroskärnor.
  3. Servera med en klick crème fraiche och kycklingklubbor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag