Kyckling i lergryta
2 tim
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Att tillaga kyckling i lergryta är ett enkelt sätt att få riktigt saftig kyckling. Den tar ett par timmar att laga, men det är tiden väl värd. Alla smakerna stannar kvar inne i grytan och man slipper en massa onödig disk. Servera gärna denna kyckling med rostade rotfrukter eller potatisgnocci.
Ingredienser
Hel kyckling, ca 1,3 kg
|
1 |
---|---|
Citron
|
½ |
Färsk timjan
|
1 kruka |
Vitlöksklyftor
|
2 |
50 g | |
Chili flakes
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Små gula lökar
|
10 |
Potatis, gärna delikatess
|
1 kg |
2½ dl | |
Färsk basilika eller babyspenat
|
1 kruka |
Gör så här
Koka steklökarna några sekunder och spola dem kalla, så blir de enklare att skala
Näringsvärden, per port
Energi:
770 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 77 g |
Kolhydrater: | 46 g |
Fett: | 29 g |

