Kyckling i lergryta
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
•
Att tillaga kyckling i lergryta är ett enkelt sätt att få riktigt saftig kyckling. Den tar ett par timmar att laga, men det är tiden väl värd. Alla smakerna stannar kvar inne i grytan och man slipper en massa onödig disk. Servera gärna denna kyckling med rostade rotfrukter eller potatisgnocci.
Ingredienser
|
Hel kyckling, ca 1,3 kg
|
1 |
|---|---|
|
Citron
|
½ |
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 50 g | |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Små gula lökar
|
10 |
|
Potatis, gärna delikatess
|
1 kg |
| 2½ dl | |
|
Färsk basilika eller babyspenat
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Koka steklökarna några sekunder och spola dem kalla, så blir de enklare att skala
Näringsvärden, per port
Energi:
1161 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g |
| Protein: | 29,7 % | 84,9 g |
| Fett: | 51,1 % | 67 g |
| Kolhydrater: | 19,2 % | 55 g |