Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

1 tim

Gör en krämig variant på den franska klassikern coq au vin med syrad grädde, vitt vin och timjan. Kycklinglårfilén är mer mör än bröstfilén och steker dessutom klart snabbare.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisen och lägg på en plåt, spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min. Skala och dela löken. Skala och skär morötterna i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn kyckling, steklök och morot i smör i en gryta. Tillsätt vatten och sjud ca 15 min. Tillsätt vin och syrad grädde, låt koka ca 10 min. Salta och peppra. Servera grytan med potatis och toppa ev med färsk timjan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag