Helstekt kyckling med örter

Helstekt kyckling med örter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(357 st)

60+ min

Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv skalet och dela citronen i klyftor. Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter. Lägg citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Salta och krydda med peppar, citronskal och örter.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 45 min. Häll grädden i formen och fortsätt steka ca 40 min tills innertemperaturen är 82° intill lårbenet. Skär kycklingen i bitar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa: