Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Betyg

(332 st)

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g morötter
  • 400 g palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ¾ dl hackad färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda med timjan strax innan servering. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem