Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(348 st)

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kycklinggryta:

Rostade rotfrukter:

  • 400 g morötter
  • 400 g palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ¾ dl hackad färsk timjan

Gör så här

Gör så här

Rostade rotfrukter:

  1. Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Blanda med timjan strax innan servering.

Kycklinggryta:

  1. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  2. Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  3. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: