Kunafa
1 tim 30 min
Efterrätt
•
Kunafa är en underbar dessert från Mellanöstern. Desserten består av fint skuren filodeg, kadayi, som blandas med smält smör. Mellan degen lägger man skivad mozzarella. Kunafan tillagas i ugnen tills den är riktigt krispig. Över den varma kakan häller du en varm sockerlag med smak av citron, rosenvatten eller apelsinblomsvatten. Toppa med fina pistagenötter och njut av kunafa när den är varm. För att laga kunafa behöver du få tag på kadayifdeg. Det kan du hitta i butiker med råvaror från Mellanöstern. Finns både som färsk och i frysdisken.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
382 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 5,4 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 20 g |
Ingredienser
200 g | |
Kadayifdeg
|
250 g |
Fyllning:
Mozzarella
|
250 g |
---|
Sockerlag:
Vatten
|
3 dl |
---|---|
Strösocker
|
4 dl |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Rosenvatten eller apelsinblomsvatten
|
Topping:
Skalade och hackade pistagenötter
|
1 dl |
---|