Tabbouleh
20 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Tabbouleh är en underbart smakrik sallad med massor av bladpersilja och mynta. Den passar alldeles utmärkt att servera till allt från lammstek och kyckling till lax och falafel. Tabbouleh är ett självklart inslag när det ska bjudas på meze. Förbered gärna din tabbouleh några timmar innan den ska avnjutas så smakerna hinner sätta sig.
Ingredienser
Bulgur
|
½ dl |
---|---|
Bladpersilja
|
100 g |
Färsk mynta
|
2 krukor |
Körsbärstomater
|
250 g |
Gurka
|
1 |
Schalottenlökar
|
2 |
Färsk grön chili
|
1 |
150 g | |
Citroner, finrivet skal och saft
|
2 |
Olivolja
|
3 msk |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
275 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 18 g |

