Shakshuka
45 min
Frukost
Lunch
•
Shakshuka är en nordafrikansk smakrik tomatgryta där äggen pocheras i såsen. Det är en perfekt frukost- eller lunchrätt och den passar alldeles utmärkt att servera med hummus och pitabröd. Det går att variera rätten på en rad olika sätt. Det är väldigt gott att låta en smakrik merguez koka med i såsen, eller toppa rätten med smulad vitost för lite extra sälta. Hur som helst är detta både underbart gott, mättande och lätt att laga!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Toppa gärna med smulad vitost för extra sälta och krämighet!
Energi:
272 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 18 g |
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Röd paprika
|
1 |
Matolja
|
1 msk |
Vitlöksklyftor
|
1 - 2 |
Färsk röd chili
|
1 |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Färska tomater
|
3 |
Krossade tomater
|
400 g |
Harissa
|
1 tsk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Ägg
|
4 |
Till servering:
Färsk koriander
|
1 kruka |
---|