Shakshuka

Shakshuka

45 min Huvudrätt
Shakshuka är en nordafrikansk rätt med pocherade ägg i tomatsås. Servera gärna med en kryddig korv, till brunch, lunch eller middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/shakshuka/

Gör så här

  • Skala och skär pumpan i ca 1 ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek pumpan i smör i en stekpanna ca 5 min.
  • Tillsätt vitlök, paprikapulver, salt och peppar och stek i ytterligare 2 min.
  • Häll ner krossade tomater i pannan och låt koka på svag värme ca 10 min. Tillsätt spenaten och vänd runt tills den mjuknar.
  • Gör 4 små gropar i tomatblandningen och knäck ner äggen i groparna.
  • Lägg på ett lock (eller använd en bit aluminiumfolie) och låt sjuda i ytterligare 5-10 min tills äggen stelnat något men gulorna fortfarande är lite lösa.
  • Strö över smulad vitost, koriander och chili flakes.
Klart!
Energi:

272 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Butternutpumpa
400 g
Vitlöksklyfta
1
25 g
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
500 g
Bladspenat
65 g
Ägg
4
150 g
Till servering:
Färsk koriander
1 knippe
Chili flakes