Shakshuka

Shakshuka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Shakshuka är en nordafrikansk rätt med pocherade ägg i tomatsås. Servera gärna med en kryddig korv, till brunch, lunch eller middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g butternutpumpa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 65 g bladspenat
  • 4 ägg
  • 125 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella

Till servering:

  • färsk persilja
  • chiliflakes
  • 4 skivor grovt rågbröd

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär pumpan i ca 1 ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek pumpan i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt vitlök, paprika, salt och peppar och stek i ytterligare 2 min. Häll ner krossade tomater i pannan och låt koka på svag värme 10 min. Tillsätt spenaten och vänd runt tills den mjuknar. Gör 4 små gropar i tomatblandningen och knäck ner äggen i groparna. Strö över riven mozzarella. Lägg på ett lock (eller använd en bit aluminiumfolie) och låt sjuda i ytterligare 5-10 min tills äggen stelnat något men gulorna fortfarande är lite lösa. Strö över persilja och chiliflakes. Servera tillsammans med grovt bröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem