Krossade jordärtskockor

Krossade jordärtskockor

60+ min
Jordärtskockor blir härligt mjuka och söta efter en stund i ugnen. Blanda gärna med andra rotfrukter på plåten, gott att servera till det mesta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krossade-jordartskockor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tvätta jordärtskockorna noga. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min.
  • Häll av och lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form. Strö över salt,peppar och rosmarin, klicka på smöret. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Krossa jordärtskockorna lätt innan servering.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Jordärtskockor
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Repad färsk rosmarin
2 kvistar
3 msk