Krossade jordärtskockor

1 tim 15 min Tillbehör
Krossade jordärtskockor

Jordärtskockor blir härligt mjuka och söta efter en stund i ugnen. Blanda gärna med andra rotfrukter på plåten, gott att servera till det mesta!

Ingredienser

Jordärtskocka
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Repad färsk rosmarin
2 kvistar
3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta jordärtskockorna noga. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min.
  • Häll av och lägg jordärtskockorna i en ugnsfast form. Strö över salt,peppar och rosmarin, klicka på smöret. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Krossa jordärtskockorna lätt innan servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

150 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 7,8 % 2,9 g
Fett: 40 % 6,8 g
Kolhydrater: 52,2 % 19,3 g
https://www.arla.se/recept/krossade-jordartskockor/